Hallonmarängkaka

tisdag 24 juli 2012

Beskrivning:

En fantastiskt god liten sötsak - yummie!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

75 g margarin
3 dl socker
5 äggulor
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,25 dl mjölk
3 msk hett vatten

Maräng
5 äggvitor
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl hallon

Metoder/steg

Rör rumsvarmt margarin och socker vitt och poröst.
Rör ner äggulorna (obs! spara äggvitorna till marängen).
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten.
Bred ut smeten i ugnens långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter.
Gör sedan marängen genom att vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör i socker och vaniljsocker och vänd ner bären.
Bred marängen över kakan och grädda i ytterligare 5 - 6 minuter i 250°.
Låt svalna och skär i rutor.

vrig information

42 st

200° i 15 minuter + 250° i 5 - 6 minuter

Omdmen