Kaffedoftande långpannekaka

söndag 22 juli 2012

Beskrivning:

En kaka som är lika enkel att göra som den är god att äta!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200 g smör
250 g blockchoklad
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk espressokaffe
1 msk vaniljsocker
4 ägg

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 äggvita
0,5 tsk vaniljsocker

Metoder/steg

Smält smöret i en kastrull och bryt sedan ner blockchoklad, rör om så chokladen smälter. Rör ner strösockret och espressokaffet.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner smör- och chokladblandningen.
Rör ner ett ägg i taget.
Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form.
Rör samman ingredienserna till toppingen, klicka ut den över chokladsmeten och dra några gånger med en sked så att allt marmoreras.
Grädda i ca 40 minuter i 175°.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
Förvaras svalt.

vrig information

36 st

175° i 40 minuter

Omdmen