Inlagd dillgurka

söndag 22 juli 2012

Beskrivning:

Riktigt god gurka som passar perfekt till leverpastejsmörgås eller till en god älgstek.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 st västeråsgurkor
1 l vatten
1 dl salt

Inlägg:
0,5 röd lök
6 kvistar dill

Lag:
1 dl ättikssprit
1 dl vatten
2,25 dl strösocker

Metoder/steg

Låt gurkorna ligga i saltvattnet i 24 timmar.
Låt de rinna av.
Skär gurkorna i skivor och lägg i en glasburk.
Skär den halva löken i grova bitar eller klyftor och lägg ovanpå gurkorna, lägg till sist dillen överst.
Blanda lagen och koka upp den.
Häll lagen över när den är het.

Omdmen