Rabarber- och äppelpaj

lördag 02 juni 2012

Beskrivning:

En fantastiskt god och lättgjord paj med smak av den svenska sommaren!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

425 g rabarber
2 äpplen
½ dl socker
2,5 msk potatismjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
 
Smuldeg:
0,75 dl strösocker
0,75 dl råsocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
115 g margarin

Metoder/steg

Skala rabarber och äpplen samt dela dem i mindre bitar.
Lägg ner i en ugnsform och blanda försiktigt ner potatismjöl, socker, kanel och kardemumma.
Blanda samman ingredienserna till en smuldeg och fördela över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 200 – 225° i 20 minuter.
Servera pajen ljummen med marsansås.

vrig information

8 port

200 – 225° i 20 minuter

Omdmen