Banankaka med glasyr

lördag 05 maj 2012

Beskrivning:

Med övermogna svarta bananer är det enkelt att "sno" ihop den här goda banankakan. Glasyren ovanpå blir pricken över i:et!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200 g margarin
3 dl strösocker
2 ägg
3-4 väl mogna bananer
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Glasyr:
100 g margarin
4,25 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Dekoration:
Chokladströssel

Metoder/steg

Smörj och bröa en stor ugnsform.
Smält margarinet och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Mosa bananerna och rör ner dem i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsockret och rör sedan ner blandningen i smeten.
Rör till sist ner det smälta margarinet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 175°.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna under tiden som du gör glasyren.
Smält margarinet och låt det svalna lite.
Rör samman margarin med flor- och vaniljsocker och rör till sist ner äggulan.
Bred glasyren över den kalla kakan, strö över chokladströssel.
Låt kakan stå kallt ett tag och skär sedan i rutor.

vrig information

42 bitar

25 minuter i 175°

Omdmen