Grekiskt pytt-i-panna II

lördag 14 april 2012

Beskrivning:

En otroligt god variant på den klassiska grekiska pytt-i-pannan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 fläskfilé
5-7 potatisar
1 röd lök
1 aubergine
1 squash
1 ask körsbärstomater
200 g fetaost

Marinad:
1 dl olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
2 msk soya
0,75 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,25 tsk ingefära

Metoder/steg

Blanda samman marinaden i en plastpåse.
Putsa och renskär fläskfilén. Skär den sedan i små bitar eller strimlor.
Lägg ner fläskfilén och låt marinera länge, helst över natten.
Skala och klyfta potatisen och låt den förkoka i saltat vatten i 3 – 5 minuter.
Smörj ugnens långpanna och lägg ner potatisen i den.
Skär löken i klyftor samt aubergine och squash i stavar och lägg över potatisen.
Dela körsbärstomaterna och lägg över.
Lägg i fläskfilén och häll marinaden över allt.
Låt stå i ugnen i ca 200° i ca 20 minuter.
Ta ut långpannan och rör/vänd i maten.
Strö smulad fetaost över och ställ in i ytterligare 10 minuter.
Servera med tzatziki och kall limesås.

vrig information

4 - 5 port

200° i 20 minuter + 10 minuter

Omdmen