Fläskfilégratäng

måndag 09 april 2012

Beskrivning:

En helt fantastiskt god gratäng som är dessutom väldigt enkel att tillaga. Väntar du middagsbesök? Förbered hela gratängen och stoppa in i kylskåpet, ta fram strax innan gästerna kommer! Smidigt!!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 fläskfilé
5 färska champinjoner
5 cm purjolök
smör till stekning
4 st soltorkade tomater
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1-2 msk sherry
1 tsk worchestershiresås
1 msk mango chutney
½-1 tsk soja
1 tsk basilika
1 vitlöksklyfta

Metoder/steg

Putsa och ansa fläskfilén, skär den i bitar.
Stek fläskfilén i smöret.
Lägg över i en ugnsfast form.
Skär champinjoner och purjolök i bitar och bryn på dessa, lägg över i den ugnsfasta formen.
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ner i formen.
Blanda ihop alla övriga ingredienser och avsluta med att pressa i vitlöksklyftan , häll över i formen.
Gratinera mitt i ugnen i 200° i ca 20 minuter.
Servera med potatisgratäng och en god sallad.

vrig information

4 - 5 port

200° i 20 minuter

Omdmen