Fisksoppa med bacon

söndag 05 februari 2012

Beskrivning:

En fantastiskt god soppa med smak av både bacon och fisk. Med en klick aioli fulländas smakupplevelsen.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 msk olivolja
1 liten lök
1/2 squash
0,5 – 1 tsk mejram
0,5 pkt bacon
4,5 dl fiskbuljong
2 stora rivna potatisar
2 – 3 dl fiskbuljong
400 g fisk, ex torsk och lax

Metoder/steg

Hacka löken fint och riv squashen grovt.
Fräs en kort stund i lite olivolja i en gryta tillsammans med fint skuren bacon.
Häll på fiskbuljong och grovt rivna potatisar.
Låt sedan koka i 15 – 20 minuter.
Späd med lite mer fiskbuljong till lagom tjocklek.
Tillsätt 400 g torsk och lax i bitar och låt koka i ca 3 minuter.
Servera med en klick med enkel aioli och ett gott grovt matbröd.

vrig information

4 port

15 – 20 minuter

Omdmen