De godaste revbensspjällen

lördag 24 december 2011

Beskrivning:

Supergoda revbensspjäll som passar perfekt till sötpotatismos och coleslaw.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 kg revbensspjäll, hela, tjocka
1 st vitlök
1 st gul lök
salt

Glaze
0,5 msk mald ingefära eller 2 cm skalad och finhackad färsk ingefära
2 msk sirap, ljus eller mörk
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
0,5 msk senap
2 krm mald vitpeppar
2 klyftor vitlök
0,5 msk chilisås

Metoder/steg

Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte spjällen något.
Koka spjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de nästan börjar falla av benen och blivit möra.
Tag upp dem och låt dem rinna av lite på ett hushållspapper innan de penslas med glaze.
Blanda samman ingredienserna till glazen i en skål
Pensla glazen på revbenspjällen och glazera dem mitt i ugnen i 200° i cirka 30-40 minuter tills de fått fin mörk färg.

vrig information

4 - 5 port

Omdmen