Klassisk dillsill

lördag 24 december 2011

Beskrivning:

Sill kan man aldrig få för lite av - den här är otroligt god.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 brk fem-minuterssill
2,25 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit 12%
0,5 msk kryddpepparkorn
0,5 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel vitpeppar
1 – 2 lagerblad
5 nejlikor
1 – 2 gula lökar
1 morötter
2 – 3 msk finhackad färsk eller fryst dill

Metoder/steg

Koka upp socker, vatten och ättiksprit till lagen.
Rör om så sockret löser sig och låt sedan kallna helt.
Skölj ev. sillfiléerna i rinnande kallt vatten och torka av dem på hushållspapper.
Skär sillen i drygt cm-tjocka bitar.
Skala och dela löken i fyra klyftor och strimla den därefter tunt.
Skala moroten och skala de sedan i långa fina strimlor av hela moroten.
Krossa kryddorna grovt i en mortel.
Varva till sist sill, lök, morot, kryddor och dill i stor burk eller skål.
Häll över lagen och täck väl.
Förvara kallt.

Omdmen