Lakritskola

lördag 24 december 2011

Beskrivning:

Smakar kanonbra. Mina kolor blev något för mjuka men ack så goda :o)))

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

4 dl vispgrädde
400 g strösocker
5 msk sirap
1,75 msk flytande glukos
40 g smör
40 g lakritsstång

Metoder/steg

Krossa lakritsstången i en mortel.
Blanda samman alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka i minst 30 minuter.
Gör knäckprovet för att se om kolan är klar (häll smet i ett glas med kallt vatten och kan smeten rullas till en kula är kolan klar).
Häll upp smeten i knäckformar
Förvara dem sedan svalt.

Omdmen