Fröiga knäckebröd

måndag 07 november 2011

Beskrivning:

Superdupergoda!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

0,25 g jäst
5 dl mjölk
1 msk honung
4,5 dl grovt rågmjöl
8 dl grahamsmjöl
0,5 msk salt
2 dl mjöl (till utbakning)

Garnering:
1 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
1 msk flingsalt

Metoder/steg

  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Häll mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig.
  • Tllsätt resten av ingredienserna (förutom vetemjölet och garneringen) och arbeta till en jämn men kladdig deg.
  • Slå in degen plastfolie och låt den vila i kylskåpet i minst en timme.
  • Blanda under tiden frön och flingsalt i en skål.
  • Mjöla bakbordet och kavla ut degen tills den blir ca 2 mm tjock.
  • Skär degen i ca 5 cm breda längder och dela sedan längderna så de blir ca 10 cm långa.
  • Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
  • Pensla med lite vatten och strö över fröblandningen (tryck försiktigt fast dem med kaveln).
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 7 - 10 minuter, tills bröden blivit lite hårda och knapriga.
  • Låt svalna helt och förvara sedan i en fin burk.

vrig information

45 st

200° i 7 minuter

Omdmen