Baconlindad örtfylld fläskfilé

söndag 06 november 2011

Beskrivning:

En riktigt god festmåltid som passar perfekt med potatisgratäng och en god sherrysås.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

500 g fläskfilé
0,5 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk örtkrydda
0,5 dl finhackad persilja
0,5 – 1 dl finhackad basilika
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon

Metoder/steg

• Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett.
• Finhacka persilja och basilika och blanda med pressad vitlöksklyfta och örtkrydda.
• Salta köttet med italiensk salladskrydda.
• Skär en längsgående skåra och fyll den med det kryddgröna.
• Vira in fläskfilén i bacon med skarvarna neråt och lägg den på ett ugnsäkert fat och stek i mitten av ugnen i ca 35 minuter i 200°.
• Skär upp filén i ganska tjocka skivor och servera med potatisgratäng och en sherrysås.

vrig information

4 port

200° i 35 minuter

Omdmen