Rabarber- o äppelpaj

torsdag 23 juni 2011

Beskrivning:

En smarrig o somrig paj som smakar ljuvligt tillsammans med vaniljsås.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

smör

2

dl

vetemjöl

1

dl

farinsocker

1

tsk

bakpulver

Fyllning:

6

dl

rabarber

2

 

äpplen

½

dl

strösocker

2

msk

florsocker

2

msk

potatismjöl

2

tsk

vaniljsocker

1

tsk

kardemumma

1

tsk

ingefära

Metoder/steg

  • Smält smöret i en kastrull och dra från plattan.
  • Blanda samman vetemjöl, farinsocker och bakpulver med smöret i kastrullen.
  • Ställ in degen en stund i kylskåpet.
  • Tryck ut degen i en pajform.
  • Skala och hacka både rabarber och äpplen i mindre bitar.
  • Blanda fruktbitarna med de övriga ingredienserna till fyllningen och häll ner i pajformen.
  • Grädda mitt i ugnen, i 175° i 25 – 30 minuter.
  • Servera med vaniljvisp till.

vrig information

6 port

175° i 25 – 30 minuter

Omdmen