Currysås

söndag 08 maj 2011

Beskrivning:

Tänk vad färg- och smakrik curryn gör för maten.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

msk

smör

msk

curry

2

msk

vetemjöl

dl

matlagningsgrädde

½-1

dl

vatten

½

 

hönsbuljongtärning

Metoder/steg

  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med curryn.
  • Ta kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet.
  • Späd direkt med hälften av matlagningsgrädden och låt koka upp.
  • Tillsätt resten av grädden, vattnet och hönsbuljongtärningen.
  • Låt såsen sjuda på svag värme i några minuter.
  • Serveras till ex kokt ris och stekt kycklingfilé.

vrig information

6 port

3,5 p/p

Omdmen