Äppelkaka till många

söndag 08 maj 2011

Beskrivning:

Riktigt god och enkel äppelkaka som bakas i långpanna med grovt rivna äpplen istället för äppelbitar.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

4

 

ägg

5

dl

socker

200

g

smör

2

dl

lättmjölk

6

dl

vetemjöl

4

tsk

bakpulver

4-5

 

äpplen

2

msk

kanel

3

tsk

vaniljsocker

Metoder/steg

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt sedan mjölk och det avsvalnade smöret.
  • Skala och riv äpplena grovt på ett rivjärn.
  • Blanda ner äpplena i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  • Grädda i 200° i ca 25 – 30 minuter.
  • Skär upp kakan när den svalnat.

vrig information

42 bitar

2,5 p/p

200° i ca 25 – 30 minuter

Omdmen