Mexikansk köttfärspaj

måndag 18 april 2011

Beskrivning:

En väldigt god och mättande paj som jag snodde ihop utifrån det som fanns hemma i kylskåpet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

125

g

smör

3

dl

vetemjöl

1

krm

salt

1

msk

vatten

Fyllning:

300

g

tacoköttfärs

1

 

liten röd lök

4

st

färska champinjoner

4

st

plommontomater

125

g

mozzarellaost

dl

lätt creme fraiche

2

 

ägg

 

 

salt

 

 

fem sorters peppar

Metoder/steg

  • Blanda samman degen och ställ kallt i ca 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga.
  • Förgrädda pajskalet i 225° i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200°
  • Fördela köttfärsen i pajskalet.
  • Skiva lök, champinjoner och plommontomater, lägg detta ovanpå köttfärsen.
  • Dela mozzarellaosten i små bitar eller tunna skivor och fördela överst.
  • Vispa samman ägg och creme fraiche i en bunke.
  • Smaka av med salt och fem sroters peppar, häll detta över färsen.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter.
  • Låt stå några minuter innan den serveras med en god grön sallad.

vrig information

6 port

9 p/p

225° i 10 minuter + 200° i 25 minuter

 

Omdmen