Helstekt lammstek

söndag 03 april 2011

Beskrivning:

Mums!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

kg

benfri lammstek

3

 

vitlöksklyftor

1

msk

olivolja

 

 

salt

 

 

fem sorters peppar

 

 

rosmarin

Sås:

dl

sky (späd med vatten om skyn inte räcker)

dl

matlagningsgrädde

 

 

soja

 

 

maizena

Metoder/steg

  • Skiva vitlöksklyftorna.
  • Skär snitt i lammsteken runtom och stoppa in vitlöksskivorna.
  • Olja in lammsteken med olivolja och krydda sedan med salt, fem sorters peppar och rosmarin runtom hela steken.
  • Lägg ner lammsteken i en ugnsfast form.
  • Stek i 175° i 75 - 90 minuter tills innertemperaturen mäter ca 60°.
  • Låt stå en stund under folie och skär sedan i skivor innan servering.
  • Skölj ur formen med lite vatten så det blir ca 1½ dl sky och häll över i en kastrull (sila skyn).
  • Låt såsen koka upp tillsammans med matlagningsgrädde.
  • Smaksätt med soja och red av med maizena.
  • Servera med ex vitlöksbröd, tomatsalsa och jordärtskocksgratäng.

vrig information

6 port

175° i 75 - 90 minuter

Omdmen