Smala småsemlor

tisdag 08 mars 2011

Beskrivning:

Helt fantastiskt goda och väldigt lätta att baka - fyll dem sedan med valfri fyllning!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

50

g

jäst för söta degar

5

dl

mellanmjölk

dl

kesella 1%

dl

strösocker

1

tsk

malen kardemumma

3

krm

salt

17

dl

vetemjöl

100

g

smör (rumstempererat)

Metoder/steg

  • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och rör tills jästen löser sig.
  • Blanda ner kesellan, strösocker, kardemumma, salt och hälften av vetemjölet.
  • Klicka ner det rumstempererade smöret och resten av mjölet.
  • Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  • Låt degen jäsa under bakduk 30 minuter.
  • Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
  • Dela degen i 40 bitar och baka ut små, runda och släta bullar.
  • Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  • Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  • Pensla semmelbullarna med uppvispat ägg.
  • Grädda i 250º i mitten av ugnen i 5 – 7 minuter.
  • Låt bullarna svalna på galler under bakduk.Sätt ugnen på.
  • Fyll semlorna med valfri fyllning.

vrig information

40 st

2,5 p/p

250º i 5 – 7 minuter

Omdmen