Vitkladdkaka

måndag 28 februari 2011

Beskrivning:

En riktigt kladdig och god kaka som smakar ljuvligt med kanelgrädde.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

smör

250

g

vit blockchoklad

3

 

ägg

dl

strösocker

1

tsk

vaniljsocker

2

dl

vetemjöl

Metoder/steg

  • Smält smöret och dra kastrullen av plattan.
  • Hacka den vita blockchokladen och blanda ner i det heta smöret, rör om så chokladen smälter helt.
  • Vispa ägg och strösocker pösigt.
  • Blanda mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten, rör om.
  • Tillsätt chokladblandningen och blanda samman ordentligt.
  • Häll smeten i en smord och bröad springform.
  • Grädda i 175° i 25 minuter.
  • Låt kakan kallna helt innan servering.
  • Servera gärna med hallon och kanelgrädde.

vrig information

12 bitar

8 p/p

175° i 25 minuter

Omdmen