Apelsinsaft

onsdag 19 januari 2011

Beskrivning:

En riktigt god och smakrik apelsinsaft som är jätteenkel att göra.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2

kg

apelsiner

4

 

citroner

1

l

vatten

6

tsk

citronsyra

18

dl

strösocker

Metoder/steg

  • Rengör  apelsinerna och citronerna ordentligt, ex med en diskborste eller liknande.
  • Torka av dem med en handduk.
  • Riv det gula på skalen på den grova sidan på ett rivjärn och lägg skalet i en bunke.
  • Koka upp vattnet och häll det över skalen.
  • Tillsätt citronsyran och strösockret och rör om så att sockret löser sig och låt sockerlagen svalna helt.
  • Dela citrusfrukterna mitt itu och pressa saften ur frukterna med hjälp av en citruspress.
  • Tillsätt citrussaften till sockerlösningen.
  • Sila saften genom en silduk och släng skalet.
  • Fyll saften i 2 dl förpackningar och frys in.
  • Blanda saften med 8 dl vatten.

vrig information

3 liter

Omdmen