Italiensk bruschetta

lördag 15 januari 2011

Beskrivning:

Tänk att kylskåpsrensning kan få heta nåt så vackert som Italiensk bruschetta *fniss* Supergott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2

 

tomater

1

 

vitlöksklyfta

100

g

mozzarella

½

 

röd lök

 

 

färsk eller fryst basilika

1

msk

olivolja

½

msk

äppelcidervinäger

 

 

salt

 

 

fem sorters peppar

4

skivor

vitt formbröd (franskskivor)

8

skivor

lufttorkad skinka

Metoder/steg

  • Finhacka tomaterna (som skall vara rumsvarma), den röda löken samt vitlöksklyftan.
  • Hacka sedan basilikan och skär mozzarellan i mindre bitar.
  • Blanda samman alla grönsaker med osten och tillsätt sedan olivolja och vinäger.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Rosta brödet i en brödrost och skär sedan bort kanterna.
  • Lägg brödet på en assiett och fördela sedan tomatröran ovanpå och till sist den lufttorkade skinkan.

vrig information

4 port

5 p/p

Omdmen