Brytbröd med soltorkade tomater o örter

lördag 01 januari 2011

Beskrivning:

Ett jättegott matbröd som passar perfekt till soppa och även en finare middag.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

50

g

jäst

5

dl

mjölk

½

dl

sirap (knappt)

tsk

salt

4

stora

soltorkade tomater

1

pkt

frysta provencale örtkryddor (35 g)

1

brk

kesella (250 g)

3

dl

grahamsmjöl

11

dl

vetemjöl

Pensling:

 

 

ägg

 

 

flingsalt

Metoder/steg

  • Hacka de soltorkade tomaterna ganska fint.
  • Värm mjölken till 37°.
  • Rör ut jästen med lite av den varma mjölken i en degbunke.
  • Tillsätt resten av mjölken och rör i kesellan, sirapen, saltet, örterna, soltorkade tomaterna, mjölet och arbeta degen smidig.
  • Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  • Ta upp degen på bakbordet och knåda den lite.
  • Dela degen i 24 bitar, forma till runda bullar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt.
  • Låt jäsa i ytterligare 15 minuter under en bakduk.
  • Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över flingsalt.
  • Grädda i 175 – 200°  i mitten av ugnen i ca 20 – 25 minuter.
  • Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.

vrig information

24 st

2,5 p/p

175 – 200° i 20 – 25 minuter

Omdmen