Pepparkaksparfait

fredag 31 december 2010

Beskrivning:

Gillar man pepparkakor så gillar man verkligen den här efterrätten :))

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

 

ägg

3

msk

strösocker

½

tsk

kanel

½

tsk

ingefära

1

krm

nejlikor

1

dl

vispgrädde

Metoder/steg

  • Separera äggulan från äggvitan i olika bunkar.
  • Vispa äggulan poröst med strösockret.
  • Tillsätt kanel, ingefära och nejlikor.
  • Vispa grädden i en tredje bunke och blanda samman med äggulan.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner försiktigt tillsammans med det andra.
  • Fördela smeten i fyra glas och ställ in i frysen i 3 – 4 timmar.
  • Kandera nötter under tiden.
  • Strö de kanderade nötter över pepparkaksparfaiten och låt dig väl smaka..

vrig information

4 port

4 p/p

Omdmen