Pepparkakscheesecake

lördag 25 december 2010

Beskrivning:

En av de godaste cheesecakes jag gjort och dessutom har jag kommit på receptet till 100 % själv.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

30

st

pepparkakor

75

g

smör

Fyllning:

3

 

ägg

1

dl

strösocker

1

dl

florsocker

2

dl

vispgrädde

150

g

vit blockchoklad

2

tsk

vaniljsocker

200

g

philadelphiaost

Metoder/steg

  • Krossa pepparkakorna till små smulor, använd gärna en matberedare.
  • Smält smöret och blanda med de krossade pepparkakorna.
  • Täck botten av en springform med de krossade pepparkakorna.
  • Skilj äggulorna från äggvitorna (spara äggvitorna i en annan bunke).
  • Blanda samman äggulorna med strösocker och florsocker.
  • Blanda sedan ner vaniljsockret och philadelphiaosten.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  • Vispa vispgrädden i en annan skål.
  • Smält den vita blockchokladen över ett vattenbad.
  • Rör ner grädden i ägguleblandningen och vänd sedan även ner äggvitorna och den smälta blockchokladen.
  • Häll blandningen i formen, över kaksmulorna.
  • Garnera gärna med lite krossade pepparkakor.
  • Täck över formen med t.ex. aluminiumfolie och ställ in den i frysen i några timmar.

vrig information

10 port

9,5 p/p

Omdmen