Romsill

lördag 25 december 2010

Beskrivning:

En riktigt god sillinläggning med frisk smak utifrån det rivna citronskalet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

förp

5-minuterssill

60

g

stenbitsrom

2

dl

lätt creme fraiche

1 – 2

msk

finhackad dill

½

 

citron, finrivet skal

 

 

flingsalt

 

 

svartpeppar

Metoder/steg

  • Ta upp sillen ur förpackningen och låt all vätska droppa bort.
  • Skiva eller klipp sillen i mindre bitar.
  • Blanda stenbitsrom, créme fraîche, färskrivet citronskal och smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  • Blanda till sist ner sillen.
  • Fyll en sillburk eller sillkrus och låt den dra i 1 – 2 dagar (men den är ätklar på en gång).

Omdmen