Rocky Road Fudge

onsdag 22 december 2010

Beskrivning:

Smarriga godisar som är jätteenkla att göra - även jättegoda med ituklippta skumtomtar istället för marshmallows.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

mörk blockchoklad

200

g

ljus blockchoklad

25

g

smör

397

g

kondenserad mjölk (sötad)

2

tsk

vaniljsocker

dl

mini marshmallows

dl

jordnötter

dl

nonstop eller chokladlinser

Metoder/steg

  • Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie.
  • Har du inte osaltade och rostade jordnötter så skölj jordnötterna snabbt under rinnande vatten i ett durkslag.
  • Låt jordnötterna torka något och rosta dem sedan i en torr het stekpanna.
  • Bryt de två blockchoklad sorterna i mindre bitar.
  • Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk i en ganska stor glasskål.
  • Rör om då och då tills allt smält samman till en slät smet.
  • Låt svalna något och rör sedan ner vaniljsockret.
  • Blanda till sist ner  marshmallows, jordnötter och nonstop
  • Tänk på att inte röra för mycket för då smälter marshmallows och nonstop.
  • Bred ut smeten i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar eller över natten.
  • Skär i rutor.
  • Förvara kallt.

vrig information

70 st

1,5 p/p

Omdmen