Lakritsknäck

söndag 19 december 2010

Beskrivning:

Supergott! Receptet kommer ursprungligen från www.arla.se men jag har ökat på mängden godisar något.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2

dl

grädde

2

dl

strösocker

2

dl

ljus sirap

2

msk

smör

12

st

turkisk peppar

Metoder/steg

  • Blanda grädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad och gärna vid kastrull.
  • Låt koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills smeten är 122°, ca 15 – 30 minuter. Rör om då och då.
  • Krossa godisarna ganska fint i en mortel eller i en matberedare.
  • Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och turkist peppar.
  • Häll smeten i knäckformar och låt stelna.
  • Förvaras svalt och mörkt.

vrig information

70 st

0,5 p/p

Omdmen