Baileysfudge

fredag 17 december 2010

Beskrivning:

En riktigt god och väldigt smakrik fudge och dessutom lätt att göra.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

brk

kondenserad mjölk

3

dl

farinsocker

100

g

smör

2

msk

glukos

150

g

mörk blockchoklad

2

msk

baileys

½

dl

florsocker

Metoder/steg

  • Blanda samman kondenserad mjölk, farinsocker, smör och glykos i en kastrull, gärna med tjock botten.
  • Låt koka ganska kraftigt i ca 20 – 25 minuter så kulprov klaras, tänk på att röra hela tiden så inte det bränner fast i botten.
  • Hacka blockchokladen ganska fint.
  • Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner den hackade blockchokladen och baileys.
  • Rör ner florsocker och rör till en slät smet.
  • Bred ut smeten i en form, ca 20 x 25 cm, som klätts med bakplåtspapper.
  • Låt svalna nästan helt och skär sedan i bitar.
  • Förvaras mörkt och kallt.

vrig information

63 bitar

1 p/p

Omdmen