Balsammarinerad kycklingfilé

söndag 12 december 2010

Beskrivning:

En fantastiskt god och mör marinerad kyckling med rejäl smak. Passar perfekt till buffén.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

kg

kycklingfiléer

 

 

olivolja

 

 

salt

 

 

fem sorters peppar

Marinad:

1

dl

olivolja

1

dl

balsamvinäger

½

dl

flytande honung

1

msk

flingsalt med chili

2

 

vitlöksklyftor

 

 

fem sorters peppar

1

tsk

torkad timjan

1

tsk

torkad rosmarin

Metoder/steg

  • Dela varje kycklingfilé i 2 – 3 delar, gärna på längden.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Salta och krydda ganska rejält med fem sorters peppar.
  • Stek kycklingen i 200° i ca 15 minuter.
  • Låt kallna något.
  • Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden (vitlöksklyftorna pressas) i dubbla plastpåsar.
  • Lägg ner kycklingen i plastpåsarna och ställ kallt. Gärna i kylskåp, i minst 5 timmar eller över natten.
  • Vänd gärna påsen några gånger under tiden den marineras.
  • Låt marinaden rinna av kycklingen när du lägger upp på serveringsfat.
  • Smakar kanon till buffé, fransk potatissallad eller en god potatisgratäng.
  • Om du använder detta till buffé så räcker receptet till ca 10 – 12 personer.

vrig information

6 port

2 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen