Smarrig kanelkladdkaka

fredag 26 november 2010

Beskrivning:

En helt fantastiskt god (och även mäktig) kladdkaka - smaka så får ni se! Receptet kommer från en tjej i Piteå som jag tyvärr inte vet namnet på.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

smör

200

g

mörk blockchoklad

4

 

ägg

3

dl

strösocker

2

dl

vetemjöl

1

tsk

vaniljsocker

1

tsk

bakpulver

2

tsk

kanel

Metoder/steg

  • Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
  • Bryt blockchokladen i bitar och lägg ner i smöret, rör om så chokladen smälter.
  • Vispa ägg och strösocker poröst.
  • Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i äggen.
  • Vänd ner smörblandningen och blanda samman.
  • Häll smeten i en smörjd och bröad form.
  • Grädda i 200° i 15 minuter (OBS! Kakan ska vara kladdig).
  • Låt kakan kallna helt och servera sedan med vispad grädde.

vrig information

14 bitar

7 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen