Älggryta

söndag 03 oktober 2010
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

500

g

grytbitar av älg

1

 

gul lök

1

l

köttbuljong

2

 

morötter

½

dl

smörgåsgurka

tsk

riven pepparrot

1

brk

champinjoner (liten burk)

½

 

purjolök

½

dl

matlagningsgrädde

100

g

haricot verts

5

 

enbär

2

msk

mjöl

 

 

salt

 

 

peppar

Metoder/steg

  • Skär grytbitarna i mindre bitar.
  • Koka upp buljongen med hackad gul lök och enbär.
  • Strimla morötterna och purjolöken.
  • Lägg i lite kött åt gången (se till så att buljongen kokar hela tiden).
  • Låt det sjuda tills köttet känns mjukt, i ca 1 timme.
  • Finhacka smörgåsgurkan.
  • Tillsätt grönsakerna och svampen mot slutet av koktiden.
  • Smaksätt med kryddorna och grädden.
  • Rör ut mjölet i lite vatten och toppred grytan.
  • Låt det sjuda ytterliga några minuter.
  • Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  • När grytan är färdig tillsätts pepparroten.
  • Servera med nykokt potatis.

vrig information

6 port

2,5 p/p

Omdmen