Äppelkaka med vit choklad

lördag 02 oktober 2010

Beskrivning:

En vansinnigt god och smakrik äppelkaka som görs i långpannan. Passar utmärkt att frysa in.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

4

 

ägg

5

dl

socker

200

g

smör

2

dl

mjölk

6

dl

vetemjöl

4

tsk

bakpulver

5

 

äpplen

5

msk

strösocker

5

tsk

kanel

150

g

vit blockchoklad

Metoder/steg

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl och bakpulver, tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
  • Hacka den vita blockchokladen och blanda ner i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  • Skala äpplena och skär dem i bitar.
  • Blanda samman strösocker och kanel.
  • Vänd äppelbitarna i kanelblandningen och fördela dem i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i 25 minuter.
  • Skär upp kakan när den svalnat.

vrig information

42 bitar

3 p/p

200° i 25 minuter

Omdmen