Panerat älgkött

söndag 19 september 2010

Beskrivning:

Vansinnigt gott! Mammas go' mat!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

800

g

älgstek

2

 

ägg

2

dl

ströbröd

 

 

smör

 

 

salt

 

 

fem sorters peppar

 

 

kött- och grillkrydda

Metoder/steg

  • Skär älgsteken i tunna skivor när den fortfarande är lite fryst.
  • Låt köttet tina färdigt.
  • Knäck äggen i en djuptallrik och vispa snabbt ihop dem.
  • Vänd köttet i ägg och låt rinna av något.
  • Vänd sedan köttet i ströbröd.
  • Stek köttskivorna i rikligt med smör i en ganska het stekpanna.
  • Salta och krydda ganska rikligt innan du vänder köttskivorna och steker den andra sidan.
  • Servera tillsammans med kokt potatis och en god gelé eller med hasselbackspotatis och sparrisomelett.

vrig information

6 port

6 p/p

Omdmen