Äppelkaka med vit choklad

söndag 19 september 2010

Beskrivning:

Riktigt, riktigt gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

50

g

smör

1

 

ägg

dl

socker

3

dl

vetemjöl

2

tsk

bakpulver

2

tsk

vaniljsocker

½

dl

vatten

2

stora

äpplen

4

msk

socker

4

tsk

kanel

100

g

vit blockchoklad

msk

pärlsocker

msk

flagad mandel

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda i mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver.
  • Tillsätt vattnet och det avsvalnade smöret och rör om ordentligt.
  • Skala äpplena och skär dem i ca 1 cm stora tärningar.
  • Blanda socker och kanel och vänd äppelbitarna i kanelblandningen.
  • Grovhacka den vita blockchokladen.
  • Blanda ner äppelbitar och blockchoklad i smeten.
  • Häll smeten i en smord springform.
  • Strö över både pärlsocker och flagad mandel.
  • Grädda nederst i ugnen i 175° i ca 45 minuter.

vrig information

12 bitar

4 p/p

175° i 45 minuter

Omdmen