Rabarberkaka med kokos

tisdag 17 augusti 2010

Beskrivning:

En god och syrlig kaka som kan antingen serveras som en kaka till kaffet eller som efterrätt med vaniljvisp till.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

350

g

smör

5

dl

strösocker

6

 

äggulor

9

dl

vetemjöl

5

tsk

bakpulver

2

tsk

malen koriander

2

krm

salt

2

dl

mjölk

6

 

äggvitor

700

g

rabarber

½

dl

kokos

Metoder/steg

  • Vispa smör och socker vitt med elvisp.
  • Tillsätt äggulorna (spara äggvitorna) och mjölet som blandats med bakpulver, koriander och salt.
  • Rör ner mjölken och blanda samman.
  • Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke.
  • Vänd ner äggvitorna i kaksmeten med en slickepott och rör om försiktigt.
  • Bred ut smeten i ugnens långpanna som smorts och bröats.
  • Skär rabarbern i små fina bitar.
  • Fördela rabarbern över kaksmeten.
  • Strö över kokosflingorna.
  • Grädda kakan i nedre delen i ugnen i 175° i 40 – 45 minuter.
  • Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
  • Kakan kan antingen serveras som den är eller med vaniljvisp.

vrig information

42 bitar

3,5 p/p

175° i 40 – 45 minuter

Omdmen