Blåbärspaj med vit choklad och marshmallows

tisdag 17 augusti 2010

Beskrivning:

En helt fantastiskt god paj - rekommenderas verkligen!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

150

g

smör

1

dl

strösocker

dl

vetemjöl

1

dl

havregryn

1

tsk

vaniljsocker

Fyllning:

5

dl

blåbär

2

msk

strösocker

1

msk

potatismjöl

50

g

vit choklad

1

msk

råsocker

2

dl

mini marshmallows

Metoder/steg

  • Blanda samman alla ingredienser till smuldegen med elvispen.
  • Lägg ca 2/3-delar av smulorna i en pajform, cirka 28 cm i diameter, och platta till dem lite.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i 5 – 6 minuter.
  • Lägg blåbären i en bunke och blanda samman med strösocker och potatismjöl.
  • Lägg bären över den förgräddade botten i pajformen.
  • Hacka den vita chokladen och blanda samman med resten av smuldegen och råsockret och strö över blåbären.
  • Grädda i ytterligare 20 minuter.
  • Strö över mini marshmallows och grädda i ytterligare 1 – 2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
  • Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

vrig information

6 port

9 p/p

200° i 5 – 6 + 20 + 1 – 2 minuter

Omdmen