Grekisk pastagratäng

måndag 16 augusti 2010

Beskrivning:

Riktigt god och lättlagad smakrik mat.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2

dl

makaroner

300

g

köttfärs

2

 

gula lökar

½

 

purjolök

2

 

selleristjälkar

1

stor

morot

1

dl

hackad persilja

1

liten

squash

2-3

 

vitlöksklyftor

400

g

krossade tomater

½

l

buljong

2

tsk

balsamvinäger

100

g

fetaost, 12 %

2

tsk

örtsalt

½

tsk

vitpeppar

msk

rapsolja

Metoder/steg

  • Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka löken.
  • Ansa purjolöken och sellerin, skär dem i bitar.
  • Skala moroten och squashen och strimla dem.
  • Fräs lökhacket, pressad vitlök och köttfärs i oljan i en kastrull och låt det fräsa en stund på svag värme.
  • Lägg i det övriga grönsakerna, de krossade tomaterna och buljongen samt hälften av persiljan och låt det puttra en stund.
  • Krydda med balsamvinäger och kryddor, tillsätt fetaosten och de kokta makaronerna.
  • Lägg allt i en ugnsfast form och gratinera i 15 – 20 minuter i 200°.
  • Strö över resterande persilja.
  • Servera med en sallad till.

vrig information

4 port

6,5 p/p

200° i 15 – 20 minuter

Omdmen