Broccolisoppa
onsdag 20 augusti 2008
Beskrivning:
Passar lika bra som huvudrätt till middag eller som förrätt på en finare bjudning.
Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 |  | gul lök |
1 | msk | smör |
1 | l | grönsaksbuljong |
250 | gr | djupfryst broccoli eller 2 broccolistånd |
1 | dl | mini matlagningsgrädde |
2 | msk | vetemjöl |
 |  | salt |
 |  | peppar |
2 |  | ägg |
1½ | dl | räkor |
Metoder/steg
- Skala och hacka löken.
- Hårdkoka äggen under tiden du gör i ordning soppan.
- Bryn löken lätt i smör i en kastrull.
- Tillsätt ½ liter buljong och låt koka upp.
- Dela på broccolin och lägg ner den i soppan.
- Koka broccolin i ca 5 minuter.
- Mixa soppan i en matberedare eller använd en stavmixer.
- Häll tillbaka i grytan och tillsätt resten av buljongen och grädden blandad med mjölet, salt och peppar.
- LÃ¥t sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Dekorera soppan med ½ hårdkokt ägg och några räkor.