Grillad potatis

fredag 23 juli 2010

Beskrivning:

Helt fantastiskt gott - passar till allt som grillas! Tusen till till Anna Kruth för receptet *kram*

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

30-40

st

ganska små färskpotatisar

dl

olivolja

1

 

liten citron

15

blad

färsk basilika

½-1

 

röd chili

1

l

blandsallad

2

msk

persilja

2

msk

gräslök

½

dl

pinjenötter

 

 

flingsalt

 

 

svartpeppar

Metoder/steg

  • Koka potatisen färdig i lättsaltat vatten.
  • Tvätta citronen ordentligt och riv sedan skalet och pressa saften ur den.
  • Hacka den färska basilikan och den röda chilin fint.
  • Blanda samman citronsaft o citronskal med chili, basilika och olivolja i en stor salladsskål eller stort fat.
  • Blanda ner potatisen i marinaden och låt dra ett par, tre timmar. Rör om med jämna mellanrum.
  • Ta upp potatisen – OBS! Spara marinaden – och lägg potatisen på grillen i några minuter.
  • Rosta pinjenötterna i några minuter i het stekpanna utan matfett.
  • Blanda ner sallad och finhackade örter i marinaden.
  • Blanda ner den färdiggrillade potatisen och blanda om ordentligt.
  • Toppa med rostade pinjenötter och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

vrig information

8 port

3 p/p

Omdmen