Rabarberpaj med mandelmassa

torsdag 15 juli 2010

Beskrivning:

En riktigt god och lättgjord rabarberpaj med mandelmassa.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

smör

2

dl

strösocker

2

 

ägg

2

dl

vetemjöl

½

tsk

bakpulver

100

g

rabarber

1

tsk

potatismjöl

100

g

mandelmassa

1-2

msk

pärlsocker

Metoder/steg

  • Smält smöret i en kastrull och ta den sedan från plattan.
  • Rör ner strösocker, ägg, vetemjöl och bakpulver.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
  • Skär rabarbern i små bitar och blanda samman med potatismjölet.
  • Lägg dem på smeten.
  • Riv mandelmassan grovt.
  • Strö över både mandelmassa och pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i 25 – 30 minuter.
  • Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

vrig information

8 port

175° i 25 – 30 minuter

Omdmen