Grahamsbröd i långpanna

onsdag 30 juni 2010

Beskrivning:

Riktigt enkla att göra och det blir både gott och mycket.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

l

mjölk

½

dl

olja

2

pkt

jäst

1

msk

salt

msk

brödkryddor

½

dl

mörk brödsirap

5

dl

grahamsmjöl

2

l

vetemjöl

Metoder/steg

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till 37°.
  • Rör ut jästen med mjölk och blanda i alla övriga ingredienser.
  • Arbeta till degen blir smidig och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  • Lägg upp degen i en smord långpanna eller på bakplåtspapper, platta ut degen och nagga med en gaffel.
  • Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  • Pensla med vatten före gräddning.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter i 175o.

vrig information

175° i 45 minuter

Omdmen