Cheesecake med rökt lax

lördag 26 juni 2010

Beskrivning:

En helt otroligt god och smakrik cheesecake som passar perfekt till förrätt, buffébordet eller vickningen.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

75

g

smör

6-7

skivor

kavring

Fyllning:

2

 

gelantinblad

10

 

kalla kokta färskpotatisar

300

g

kallrökt lax

4

 

ägg

1

kruka

gräslök

1

 

citron

2

dl

lätt creme fraiche

200

g

philadelphiaost

 

 

salt

 

 

citronpeppar

Dekoration:

1

 

röd lök

10

cm

gurka

 

 

dill

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Smula brödet i en matberedare.
  • Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
  • Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  • Koka potatisen och hårdkoka äggen och låt dem kallna ordentligt.
  • Tärna potatis, lax och ägg fint och skär gräslöken fint.
  • Tvätta citronen ordentligt och riv det yttersta skalet på citronen.
  • Blanda samman allt med creme fraiche och philadelphiaost. Smaka av med salt och citronpeppar.
  • Lägg gelantinbladen i blöt i 5 minuter.
  • Ta upp gelantinbladen ur vattnet och lägg i en kastrull tillsammans med 1 – 2 msk vatten från blötläggningen.
  • Smält dem på låg temperatur – passa noga för det går fort.
  • Blanda ner lite av fyllningen i gelantinet och blanda ordentligt.
  • Häll ner gelantinet i laxblandningen och rör om ordentligt.
  • Bred fyllningen över bottnen.
  • Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 6 timmar.
  • Garnera tårtan vid servering med finhackad röd lök, gurka och dillvippor.

vrig information

12 port

5 p/p

Omdmen