Midsommartårta

lördag 26 juni 2010

Beskrivning:

En jättegod gräddtårta med smak av den svenska sommaren.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

 

ägg

3

dl

strösocker

3

dl

vetemjöl

tsk

bakpulver

1

dl

varmt vatten

 Fyllning:

5

dl

vispgrädde

1

port

rårörda jordgubbar

1

brk

ananaskross ca 200 gr

 

 

hallon

Metoder/steg

  • Smöra och brödströ en form med raka kanter.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver och strö ner i smeten.
  • Rör till sist ner det kokande vattnet.
  • Blanda väl och slå smeten i formen.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr när man prövar med en sticka.
  • Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  • Dela den sedan i tre bottnar.
  • Vispa grädden fluffig och blanda ca ¼-del med jordgubbsmoset.
  • Droppa ananasspadet över bottnarna och blanda anabaskrosset med ¼-del av grädden.
  • Bred jordgubbsgrädde över en botten, ananasgrädden över nästa och lägg ihop tårtan på ett vackert serveringsfat.
  • Bred den resterande grädde över tårtan och spritsa gärna lite utefter kanterna.
  • Garnera med hallon.

vrig information

12 port

5 p/p

175° i 30 minuter

Omdmen