Grekiskans tzatziki

onsdag 16 juni 2010

Beskrivning:

Av Sofia har jag fått det här supergoda receptet på tzatziki o vad passar bättre än att döpa det till Grekiskans tzatziki eftersom hon har grekiskt påbrå :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

5

dl

grekiskt yoghurt

1

 

gurka

4-5

klyftor

vitlök

2

tsk

vitpeppar

2

tsk

salt

3

msk

olivolja

3

msk

vitvinsbalsamvinäger

Metoder/steg

  • Pressa ner vitlöken i en skål.
  • Blanda ner olja, vinäger, salt och vitpeppar och rör ihop ordentligt.
  • Vispa ner yoghurten (obs, vitlökssmaken blir starkare efter att tzazikin har stått i kylen).
  • Hacka gurkan i små tärningar och blanda i gurkan försiktigt så att den inte mosas.
  • Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter innan servering.
  • Serveras kall till ex Souzoukakia som är grekiska köttbullar.

Omdmen