Vaniljhorn

onsdag 16 juni 2010

Beskrivning:

Ännu en klassisk kaka som smakar ljuvligt till kaffet.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

smör

5

dl

vetemjöl

2

msk

vaniljsocker

Metoder/steg

  • Blanda samman vetemjöl och vaniljsocker direkt på bakbordet.
  • Lägg ner smöret, gärna i mindre bitar, direkt ner i mjölet och blanda samman till en smidig deg.
  • Ställ in degen en stund i kylskåpet.
  • Rulla ut degen i 8 cm långa längder, ungefär lika tjock som lillfingret, och gärna lite tjockare på mitten.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och böj dem, i mitten, till horn.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 12 minuter.
  • Vänd dem i strösocker när de är varma.

vrig information

50 st

1,5 p/p

175° i 12 minuter

Omdmen