Fläskfilé stroganoff

lördag 29 maj 2010

Beskrivning:

Riktigt god och så där lagomt festlig måltid...

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

500

g

fläskfilé

1

 

stor gul lök

1

 

vitlöksklyfta

200

g

färska champinjoner

1-2

msk

smör

3

msk

tomatpuré

1-1½

msk

dijonsenap

dl

matlagningsgrädde

½-1

msk

soja

 

 

salt

 

 

vitpeppar

1

dl

vatten

Metoder/steg

  • Skär filén i 1 cm tjocka strimlor.
  • Hacka den gula löken och skär champinjonerna i mindre bitar.
  • Stek löken och svampen tillsammans i lite matfett. Lägg över i en gryta.
  • Stek strimlorna av fläskfilé i resterande matfettet och lägg sedan över i grytan.
  • Tillsätt senap, tomatpuré och soja samt matlagningsgrädden och pressa i vitlöksklyftan.
  • Låt allt puttra ihop något.
  • Salta och peppra och häll över vattnet.
  • Låt puttra i 4 – 5 minuter och smaka ev. av med mer salt och peppar.
  • Servera med pressad potatis eller färsk pasta.

vrig information

4 port

6 p/p

Omdmen