Polkakladdkaka

söndag 16 maj 2010

Beskrivning:

Helt otroligt gott! Rekommenderas verkligen!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

smör

100

g

Marabou chokladkaka med polkasmak

2

 

ägg

2

dl

strösocker

dl

vetemjöl

en

nypa

salt

1

msk

vaniljsocker

3

msk

kakao

Metoder/steg

  • Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
  • Bryt blockchokladen i bitar och lägg ner i smöret, rör om så chokladen smälter.
  • Vispa äggen och strösockret pösigt i en bunke.
  • Blanda i alla torra ingredienser i äggblandningen.
  • Tillsätt smöret och blockchokladen och rör om ordentligt.
  • Häll smeten i en smörjd och bröad form.
  • Grädda i 160° i 22 – 24 minuter (OBS! Kakan ska vara kladdig).
  • Låt den stå och ”gona” till sig i någon timme och servera sedan med vispad grädde.

vrig information

8 port

6,5 p/p

160° i 22 – 24 minuter

Omdmen