Bountykaka

lördag 23 januari 2010

Beskrivning:

En vansinnigt god och sliskig kaka som går hem kan jag lova...!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
6dlströsocker
4 ägg
3dlvetemjöl
2mskvaniljsocker
1dlkakao
1krmsalt
½tskbakpulver
 Bountykräm:
115gsmör
dlflorsocker
1 ägg
115gkokos

Metoder/steg

  • Smält margarinet och låt det svalna.
  • Låt margarinet stå framme till bountykrämen.
  • Vispa strösocker och ägg poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggblandningen, blanda väl.
  • Häll till sist över margarinet och vänd ihop smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  • Grädda i 175° i mitten av ugnen i ca 22 minuter.
  • Låt kakan kallna.
  • Blanda samman alla ingredienser till bountykrämen.
  • Bred krämen över kakan.
  • Ställ kakan kallt en stund så den blir lättare att skära.

vrig information

42 bitar

3,5 p/p

175° i 22 minuter

Omdmen