Havrekakor med fyllning

onsdag 10 september 2008

Beskrivning:

Säger bara ett ord "mums". Sliskigt o gott... Här visas dem överst tillsammans med american cookies där nere.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
hgsmör (ej smält)
dlmjöl
dlhavregryn
dlfarinsocker
21/4tskbikarbonat
 Kräm:
4dlcreme fraiche
3dlströsocker
4tskpotatismjöl
3 äggulor
2tskvaniljsocker

Metoder/steg

  • Blanda alla ingredienser till kakan, använd gärna hushållsassistenten.
  • Platta ut hälften av ”kak-blandningen” i en smörad ugnslångpanna.
  • Låt creme fraiche, strösocker, potatismjöl och äggulorna sjuda några minuter i en kastrull tills den kokat ihop, tillsätt sedan vaniljsockret.
  • Bred/häll krämen över kak-blandningen och smula över det som är kvar.
  • Grädda i 175° i 8-10 minuter.
  • Låt stå kallt ett tag så går det lättare att skära i rutor eller i trekanter.

vrig information

60 bitar

3,5 p/p

175° i 8-10 minuter

Omdmen